Που είναι ο Γκάνταλφ, όταν τον χρειάζομαι;

Σπίτι μου, σπιτάκι μου

Υπάρχουν μέρες που οι ώρες μοιάζουν πολύ λίγες για να μπορέσω να φέρω εις πέρας τα όσα με απασχολούν. Ξημερώνει προτού καν προλάβω να χορτάσω τον ύπνο και με κλειστά ακόμα τα μάτια βρίσκομαι ήδη στο δρόμο για τη δουλειά. Κάθε λεπτό της ημέρας μοιάζει να κυλάει πιεστικά γρήγορα και δεν υπάρχει χρόνος για να σκεφτώ κάτι πέρα από τη δουλειά μου. Αισθάνομαι σαν να έχω αφήσει το Χόμπιτον ήδη από μέρες και εύχομαι να μπορούσα να γυρίσω στην θαλπωρή του μικροσκοπικού μου σπιτιού απολαμβάνοντας την ζεστασιά της κουβέρτας μου με ένα φλυτζάνι τσάι στο χέρι. Άπειρες φορές μέσα στην ημέρα αδημονώ για την στιγμή που θα επιστρέψω στο σπίτι. Η καθημερινή τριβή με τους ανθρώπους και τις υποχρεώσεις αποτελεί βάσανο για την χομπιτένια εύθραυστη φύση μου.

Το σπίτι φαντάζει καταφύγιο για τους περισσότερους ανθρώπους. Ακόμη και αν δεν πληροί τις προϋποθέσεις που θα ήθελε κάποιος, εκεί είναι ο χώρος του, όπου το μαγικό άγγιγμα του οικείου χαρίζει την ηρεμία και την ασφάλεια. Η γνώριμη εικόνα του σπιτιού, μας κάνει δυνατούς, μας θυμίζει ότι υπάρχουν πράγματα πέραν από τις υποχρεώσεις και μας παρέχει ένα γόνιμο έδαφος για να ονειρευόμαστε πως όλα θα αλλάξουν.

Τολμώ να πω ότι γνωρίζω κάθε σπιθαμή του σπιτιού μου, σε κάθε γωνιά του έχω κρύψει αναμνήσεις και κάθε λεπτό που περνώ μέσα σ’ αυτό επουλώνει τις πληγές μου.

Κάθε άνθρωπος της δικιάς μου συνομοταξίας κρύβει μέσα του ένα μικρό Χόμπιτ που έχει ροπή στην τρυφηλότητα και στην καλοπέραση αλλά που όταν οι περιστάσεις το απαιτούν σφίγγει τα δόντια για να φέρει εις πέρας τις υποχρεώσεις του. Βαριεστημένα παίρνει το σακίδιο του και βγαίνει στο δρόμο της περιπλάνησης διασκεδάζοντας τα άγχη του κάνοντας δαχτυλίδια καπνού με την ξύλινη πίπα του. Με τη μόνη διαφορά ότι όταν τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν και ο κίνδυνος φαντάζει πιο κοντά από ποτέ, δεν έχω την πολυτέλεια να αναμένω την άφιξη του Γκάνταλφ για να με σώσει._

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s