Μη μου την φούμα τάραττε!!

Photo by Daria Shevtsova on Pexels.com

Οι βραδινοί απολογισμοί καθιστούν αφόρητη την ατμόσφαιρα μέσα στο δωμάτιο, οπότε η πιό εύκολη διαφυγή είναι η όαση του μπαλκονιού για το ενδεικνυόμενο τσιγαράκι που βοηθά τις σκέψεις να κυλήσουν πιό ομαλά και τις λύσεις να έρθουν πιο αβίαστα. Βγαίνω, λοιπόν, στο μικροσκοπικό μου μπαλκονάκι που γειτνιάζει με το μπαλκόνι γηραιάς κυρίας στην απέναντί πολυκατοικία. Πριν προλάβω να ανάψω το τσιγάρο, οι φωνές της γηραιάς κυρίας προμηνύουν περιπέτεια. Δυό σκιές χορεύουν στο σκοτάδι στο απέναντι μπαλκόνι. Έπρεπε να είχα βρει μια μονοκατοικία αλλά ήδη ήταν πολύ αργά για πισωγυρίσματα. Η μία σκιά ανήκει στην γηραιά κυρία, η δεύτερη προφανώς σε επίδοξο μπουκαδόρο, ο οποίος είχε γίνει αντιληπτός από την κυρία του σπιτιού. “Αλήτη, ανεπρόκοπε, πώς τόλμησες στο σπίτι μου, αχρείε”. Χάρηκα που οι χαρακτηρισμοί δεν απευθύνονταν στο πρόσωπο μου και αμέσως κατάλαβα πως έπρεπε να δράσω γιατί η γηραιά κυρία είχε αντιληφθεί την παρουσία μου στο μπαλκόνι, οπότε δεν είχα περιθώριο να εξαφανιστώ πάλι στο διαμέρισμα μου. “Έχω όπλο και έχω καλέσει ήδη την αστυνομία”φώναξα με σταθερή φωνή ενώ κρατούσα ήδη το κινητό τηλέφωνο έχοντας πράγματι καλέσει την αστυνομία. “Έχετε όπλο, κύριε?” άκουσα την φωνή της αστυνομικού να με ρωτά από το ακουστικό. “Ούτε σφεντόνα δεν έχω κυρία μου” απάντησα αρχικά χαμηλόφωνα στην αστυνομικό, συνεχίζοντας με δυνατή φωνή “Γίνεται κλοπή αυτή την στιγμή στην οδό Κρόνου, στην πολυκατοικία απέναντι από το Γραφείο Τελετών. Ο δράστης βρίσκεται στο μπαλκόνι και έχει γίνει αντιληπτός από την ιδιοκτήτρια του σπιτιού” και έπειτα χαμηλόφωνα πάλι “Τώρα ό,τι πω ισχύει μόνο για τον δράστη. Μην τα πάρετε τοις μετρητοίς” και συνεχίζω με δυνατή φωνή “Λοιπόν, τον σημαδεύω με ένα υπερσύγχρονο όπλο cobra 742. Θα του δώσω διωρία 20 δευτερόλεπτα να εγκαταλείψει το μπαλκόνι και να ξαπλώσει μπρούμυτα στον κήπο”. Στρέφομαι προς τον μπουκάδορο και λεώ “Φίλε, άκουσες τί είπα. Δεν μου αρέσει να επαναλαμβάνομαι. Κατέβα από το μπαλκόνι και ξάπλωσε μπρούμυτα στον κήπο. Με αργές κινήσεις γιατί σε έχω λοκάρει” Ακούω μιά φωνή να μου λέει από το τηλέφωνο “Κύριε, σταματήστε άμεσα, μπορεί να είναι επικίνδυνος”. “Μάλιστα, κυρία μου” λέω εγώ με προσποιητή αγανάκτηση “δεν πρόκειται να του ρίξω εάν είναι καλό παιδί”

Πράγματι εντός 20 δευτερολέπτων ο μπουκαδόρος κατεβαίνει από το μπαλκόνι και ξαπλώνει μπρούμυτα στον κήπο. Δεν κρύβω τον ενθουσιασμό μου και του λέω φωναχτά. “Μπράβο, φίλε μου, επιδεικνύεις σοφία αυτή την στιγμή. Ζήτα συγγνώμη από την καλή κυρία και σου υπόσχομαι ότι θα καταθέσω υπέρ σου στο Δικαστήριο για την ειλικρινή σου μεταμέλεια” και συνεχίζω χαμηλόφωνα απευθυνόμενος στην αστυνομικό που παραμένει ακόμα στην γραμμή “Ούτε να το σκέφτεστε ότι θα έρθω σαν μάρτυρας και μετά σε κάθε αναβολή να πρέπει να έρχομαι από εκέι που θα είμαι. Του χρόνου παίρνω μετάθεση και φεύγω. Θέλω να ξεκαθαρίσω την θέση μου, αλλιώς να τον αφήσω να φύγει” Παύση από την άλλη μεριά της γραμμής. Απευθύνομαι προς την γηραιά κυρία τώρα: “Είστε καλά? Σας χτύπησε? Σας πήρε τίποτα?”. “Όχι, παιδί μου” ακούω μιά φωνή ξεψυχισμένη.

     Γυρίζω πάλι προς τον δράστη που δεν κινείται καθόλου. “Τσιγάρο θέλεις?” τον ρωτάω. Εκείνος νομίζει ότι τον κοροιδεύω και δεν τολμά να μου απαντήσει. Άναψα με αργές κινήσεις το τσιγάρο μου χαζεύοντας από το τζάμι της μπαλκονόπορτας στο εσωτερικό του σπιτιού μου την συμβία μου, η οποία δεν είχε καταλάβει τίποτα από όσα είχαν συμβεί, να μαζεύει την βαλίτσα της έτοιμη να με εγκαταλείψει. Φυσώντας τον καπνό πάνω από το κεφάλι μου είδα την σειρήνα του περιπολικού να εμφανίζεται στην γωνία. Δεν κινήθηκα ούτε σπιθαμή, παρόλο που άκουσα την εξώπορτα του διαμερίσματος μου να χτυπά με ορμή. Είχα αποφασίσει ότι θα απολαύσω το τσιγάρο μου._

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s