Λυχνίας σβησθείσης …

Photo by Pixabay on Pexels.com

Τα μαθηματικά και η σωστή χρήση τους συνδέονται άμεσα, κατά ένα μαγικό τρόπο, με την επιτυχία ενός ατόμου στην ερωτική του ζωή. Είναι χρήσιμο, σε ένα πρώτο στάδιο, να έχει γνώση της θεωρίας των πιθανοτήτων αλλά και να δύναται να πραγματοποιεί την βασική πράξη της διαίρεσης. Καλό θα είναι να μην χρησιμοποιεί συχνά την πράξη της αφαίρεσης, ιδίως όταν αυτή αφορά τον χρόνο που θα πρέπει να περνά με το αντικείμενο της λατρείας του. Επίσης, θα συνιστούσα να μην χρησιμοποιεί ούτε την πράξη της πρόσθεσης όταν αυτή αφορά τον υπολογισμό της κόπωσης και των νέων υποχρεώσεων του, γιατί αυτή μόνο ανησυχία θα μπορούσε να του προκαλέσει. Τέλος, χρήσιμο θα ήταν να γνωρίζει και την βασική λειτουργία των μιγαδικών αριθμών όταν καταπιάνεται με τα όνειρα του. Υπενθυμίζω ότι οι μιγαδικοί αριθμοί είναι μία επέκταση του συνόλου των πραγματικών αριθμών με την προσθήκη του στοιχείου i, που λέγεται φανταστική μονάδα. Οι μιγαδικοί αριθμοί ανακαλύφθηκαν από τον Ιταλό μαθηματικό Τζερόλαμο Καρντάνο, ο οποίος τους αποκαλούσε φανταστικούς, στην προσπάθεια του να βρει αναλυτικές λύσεις σε κυβικές εξισώσεις. Και αν το καλοσκεφτεί κανείς, τα όνειρα είναι η φανταστική μονάδα που χρησιμοποιούμε για να επιλύουμε τις δύσκολες εξισώσεις που μας θέτει η ζωή, δεν πρέπει να ξεχνάμε, όμως, ότι η φανταστική μονάδα i που χρησιμοποιείται στους μιγαδικούς αριθμούς έχει την ιδιότητα, όταν υψώνεται στην δύναμη του τετραγώνου, να δίνει γινόμενο -1.

     Αμήν και ξεκινώ την επεξήγηση.

     Είναι κάπως περίεργο ότι ερωτεύεσαι έναν άλλο άνθρωπο ενώ υπάρχουν εκατομμύρια άνθρωποι που του μοιάζουν ή είναι σχεδόν ίδιοι (εδώ είναι που χρειαζόμαστε την θεωρία των πιθανοτήτων), όμως, εσύ αισθάνεσαι ότι μόνο ένας δρόμος οδηγεί προς της ευτυχία σου, λες και όλες οι άλλες διαθέσιμες διαδρομές έχουν σβήσει από τον χάρτη του πεπρωμένου σου. Ξαφνικά μόνο ένα άτομο είναι ικανό να μοιραστεί το κρεβάτι σου, να καταλάβει τα αστεία σου, να ετοιμάσει το φαγητό σου, να σου χαρίσει την παρέα του. Να το χαζεύεις όταν μπαίνει στο σπίτι και βγάζει τα ρούχα και τα παπούτσια του και να θεωρείς προνόμιο το ότι σου επιτρέπει να μετέχεις της απαραβίαστης ιδιωτικότητας του.

     Δεν είσαι -δεν δικαιούσαι για την ακρίβεια- να είσαι λυπημένος όταν είσαι ερωτευμένος. Δεν έχεις την ανάγκη να κάνεις ούτε τον πιο υποτυπώδη προγραμματισμό και δεν αισθάνεσαι τον χρόνο να περνά. Κάθε αιτία δυσφορίας είναι μια ευκαιρία για να σπεύσεις στην αγκαλιά και στην παρηγοριά του ανθρώπου που έχεις επιλέξει. Μια γλυκιά συνομωσία, ενάντια σε όλο τον κόσμο, εξυφαίνεται κάθε μέρα που περνάει.

     Δώστε βάση, όμως, τώρα. Το μυστικό για την επιτυχία της συνωμοσίας είναι η σωστή μοιρασιά της λείας της συμμορίας. Πρέπει, δηλαδή, και τα δύο μέλη να καρπώνονται τα οφέλη και να επωμίζονται τις ζημίες της κομπανίας. Ίσα μερίδια για τα όνειρα (με την προειδοποίηση, όμως, που θα θέσω στο τέλος), τους φόβους, τους αναστεναγμούς, τα γέλια και τα κλάματα. Η παραμικρή ατασθαλία κατά την μοιρασιά δημιουργεί το ρήγμα για να εισχωρήσει η αμφιβολία και η σύγκριση. Το παιχνίδι έχει ξεκάθαρους κανόνες στους οποίους δεν χωρούν εξαιρέσεις. Το πάπλωμα της ευτυχίας και της λύπης πρέπει να μοιράζεται ισομερώς και χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα για κάποιον να κοιμηθεί εκτός του κρεβατιού για να αποφύγει την μοιρασιά. Όταν κλείνει το φως, οι λογαριασμοί πρέπει να είναι τακτοποιημένοι για να έχει την αξία του και να δίνεται χωρίς φόβο το φιλί της καληνύχτας. Ειδάλλως, το ίδιο αυτό φιλί γίνεται δηλητήριο που νεκρώνει όλα εκείνα που πριν ένωναν το ζευγάρι. Και αυτό συμβαίνει, επειδή στον ύπνο, οι λογιστές της ψυχής ξεσκονίζουν όλους τους λογαριασμούς και ελέγχουν την ορθότητα τους κι αν εντοπίσουν το παραμικρό λάθος, αυτόματα άλλος άνθρωπος  ξυπνάς την νέα μέρα που έρχεται και ευθύς για την χασούρα σου να ισοφαρίσεις, σε νέα περιπλάνηση μπαίνεις, μια που ξένος πια σου φαίνεται ο άνθρωπος με τον οποίο ξύπνησες στο πλάι.

      Κι αν φαντάζουν κάπως στεγνά και άψυχα αυτά που μόλις είπα, να θυμάστε πως εγώ δεν διατείνομαι ότι κρίνουν το μέλλον της συνύπαρξης, η καλοπέραση ή οι δυσκολίες. Αυτό που τόνισα – και πάλι θα τονίσω – είναι πως ως κρίσιμο μέγεθος αναδεικνύεται η ίση μοιρασιά σε ό,τι και αν φέρει η μοίρα στο διάβα της ζωής ενός ζευγαριού.  

Τέλος, όσον αφορά για τα όνειρα που πρέπει να έχουν οι ερωτευμένοι θα περιοριστώ να πω απλά «όνειρα γλυκά» γιατί πέρασε η ώρα και πρέπει να κοιμηθώ (εδώ αναγκαστικά κάνω χρήση της αφαίρεσης αυτολογοκρίνοντας το περιεχόμενο του κειμένου μου γιατί αλλιώς θα πολλαπλασιαστούν οι έγνοιες μου, αν αναλογιστώ πόσες φορές τα όνειρα μου με οδήγησαν στο -1)._

Photo by Nothing Ahead on Pexels.com
Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s